Kunstgras is milieuvriendelijk

Gepubliceerd op 14 november 2022 om 19:26

Een mooi frisgroene tuin met zo weinig mogelijk onderhoud het hele jaar door? Dan is kunstgras de ideale optie! Maar hoe milieuvriendelijk is kunstgras eigenlijk? We bekijken welke voordelen kunstgras met zich meebrengt. 

 

Besparing van water

We hebben de laatste jaren een toename gezien van droogtes in vele landen. Om uw natuurlijk gras mooi groen te houden heeft u veel water nodig. Regelmatig lezen we berichten in de krant dat we niet meer mogen sproeien, omdat er waternood dreigt. Het resultaat is dat onze tuinen veranderen in een dorre zanderige vlakte, wat het niet aangenaam maakt om in te ontspannen. Kunstgras kan 1 gezin elk jaar vele liters water besparen. 

 

Geen giftige stoffen, minder afval en minder CO-2 uitstoot

 

Kunstgras heeft een positief gevolg op de bodem en luchtkwaliteit. Met het aanleggen van kunstgras zal er minder CO-2 uitstoot zijn, en zijn er geen meststoffen en giftige pesticiden meer nodig. Het zal een positieve invloed hebben op mens, dier en milieu. Daarnaast zal er een vermindering zijn van de afvalberg.  Maaisel is het op twee na grootste onderdeel van stortplaatsen.

 

Vraag vrijblijvend onze gratis stalen aan en ontdek al de voordelen van onze mooie natuurlijk uitziende grassen.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Van Cauter Nele
een jaar geleden

Ik vraag om mn bancaraai te bedekken graag een paar gratis stalen aan om de best eruit te kiezen.Mvgr.alvalvast dank